Bangkok

Hej allesammans, nu ar vi i bangkok, vi tog bussen fram samui igar klockan 12 pa dagen, och landade i Bangkok klockan 05.30 imorose, Det var en ganska jobbigt resa, for vi vart tvungen aka farja ocksa, plus att vi vart tvungen byta buss 2 ggr, men nu kanns det bra for nu sitter vi pa MBK och man vet att man reser hem imorgon.
Idag och imrgon blir det bara springa omkring och shoppa lite grann.Det kan handa att detta blir mitt sista inlagg om jag inte har valdigt lite att gora imorgon och samanfattar hela resan da.
Men vi kommer ju hem kring lunchtid pa Lordag sa vi syns vall i Lulea om inte annat :)

Koh samui

Tje,a har inte hant sa mycket har i Koh samui dom senaste dagarna, har varit ganska daligt vader och mulet ratt mycket sa vi har knappt kunnat sola! kanns vadligt tungt, man kommer inte hem lika brun som man vill direkt..
I lordags gick vi till en tailor och sydde upp klader, Sydde upp en Armani kostym och 3 skjortor, det gick pa 1700 kronor sa det kandes ganska bra.
sen pa kvallen gick vi til en Irlandsk sportbar och kollade fotboll, kakade gott och drack nagra ol.
igar var ungefar samma sak, vi gick till sportbaren och kollade Formel 1, kanns som att man inte orkar gora sa mycket dom hara sista dagarna..

Far och enni: Vad vill ni ha for nagon gava harifran Thailand?

Dykning och Idag Fodelsedag.

Tjena, Idag ar det min fodelsedag har borta i Koh samui, Dagen har borjat helt lysande med att jag vackte Jokka, och H-man med att knacka en bira :) Sen gick vi och at frukost och sen bar dte av till den underbara stranden 100 meter nedanfor varan bungalow, vi tankte lira volleybolloch dricka ol hela dagen men var sa javla svart att hitta nagon som ville spela sa vi gav upp efter att ha slegit nagra Israeler i tennis voelleyboll, da gick vi och solade och tog en drink istallet.

Igaroch i forrgar var jag som sagt och dykte, var annu battre denna gang, forst tgo vi en farja anda bort till Koh Tao (2 timmar ca) sedan sa akte vi ut med dykarbaten och dok inne i nagon vik, Forsta dagen gjorde vi 3 dyk, Dar jag bland annat fick lara mig navigera, Kontrollera min boyanchy battre, och "Search and recovery" Vilket var sjukt frant, da slappte dom ner en batmotor pa botten (22 meter) och sedan fick jag simma runt pa ett speciellt satt och leta det, nar jag hade hittat den rykte jag i ett snore ocksa kom min dykinstruktor, ocksa sen fick jag lara mig med hjalp utan "flytkuddar" att fylla dom med lust och sen barga upp den sakta, det svaraste var att knyta under vattnet och sedan klara av att halla den pa 5 meters djup nar vi gjorde varat safefty stop (vilket man maste gora i ca 5 min efter man varit sa djupt).

Andra dagen av dykningen sa fick jag forsta dyket gora ett "Deep dive" och ga ner till 30 meter for att se om man skulle fa nagra symptom av "Dykarsjukan" , da kollar man typ hur farger forandras och sadant dar nere, var riktigt frant.
Sen andra dyket var det meningen att jag skulle fa testa kora en DPV, vet inte riktigt vad det heter pa svenska men dte ar i alla fall en san dar maskin som ser ut som en misil, som man kor med under vattnet sa man slipper simma, men da var en av dom trasig, sa da fick jag lara mig lite olika fiskar istallet, var kul det ocksa, vi sag en jatteskoldpadda bland annat...
Jaja nu har jag inte tid att skriva na mer maste fortsatte alkoholintaget i varan bungalow, bara en vecka tills man kommer hem nu, borjar fa lite hemlangtan faktiskt..

Tack for alla Grattis halsningar, varmer i hjartat!

Koh Samui

Hello varlden , Nu ar vi i Koh Samui, Vi var pa Phi phi Oarna till Sondag och sen akte vi bat over till Krabi, men det var sa trakigt dara sa vi stannade bara 1 natt och sen akte vidare hit till Koh Samui, Och hara ska vi stanna tills vi far till Bangkok ca 3 dagar fore hemfard!
Var jakligt jobbigt ta sig hit fran Krabi, vi vart tvungen aka buss 2 ganger sedan en javla farja ocksa som tog oandlig tid!
Men nu ar vi hara och det verkar vara valdigt fint, Imorgon ska jag borja med Advanced kursen i dykning sa det ser jag fram emot valdigt mycket.
Da kommer jag bland annat dyka ner till 30 meter, lara mig navigera under vattnet, och massa annat, men jag aterkommer med detaljer senare nar jag dykt klart, alltsa pa fredag, Forovrigt samma dag som jag fyller ar, sa lar bli ett himla party da :D
Finns inte sa mycket mer att saga for nu ska jag ga och plugga och sen sova blir upphamtad tidigt imorgon :)

Phi phi

Tjena, nu ar vi pa Phi phi island, sjukt fin O detta masta jag saga! Jag kan inte skriva sa mycket
for det ar sa sjukt dyrt sitta pa internet hara! men vi mar bra i alla fall och njuter av solen :)

Songkran

Da har man firat Songkran ocksa, Aven kallat det Thailandska nyaret eller kort och gott "Vattenfestivalen". For det ar verkligen vad det ar, man kan inte ga nagonstanns under 2 dygn utan att bli helt genomdrankt av vatten, Babypuder, en gang fick vi till och med massa shampo over oss, det var jobbigast for nar folk sprutade med sina vattengevar sedan skummade det bara upp annu mera och man fick i ogonen och overallt.
Sjukt roligt har det da varit i alla fall aven fast man var ganska less pa slutet att vara blot hela tiden, Tror inte man kan forestalle sig hur dte ar igentligen, det ar typ som att hela Lulea centrum hade vairt fullt av manniskor overallt och det bara ar ett anda stort vattenkrig! Fran borjan nar dom firade det har borta, sa skvatte man bara lite vatten pa varandra for god lycka typ, men nu har det eskalerat kraftigt!

Imorgon drar vi till Phi Phi for att bara sola och bada och ta det chill nagra dagar, ska bli ruggit skont!
De har tydligen blossat upp annu mera uppe i Bangkok nu, och det rader undantagstillstand dar ocksa, men dom tror att det ska vara over fram till dess att vi aker hem.

Ajuste har ju glommt beratta om mina klockfadaser ocksa, jag har kopt totalt 4 klockar har borta varav alla har gatt sonder, Forsta klockan kopte jag i bangkok, den holl ganska bra den holl anda till Kambodja. Men sen kopte jag en klocka i Phnom Penh som gick sonder precis nar vi kom till Siem Riep, eller den gick inte sonder men det var en automatklocka och tiden gick inte att stalla in sa det funkade ju inte sa bra, Sen kopte jag en ny klocka i Siem Riep och lyckats lura tanten som jag kopte den att byta in min klocka, sa jag var ju skitnojd och gick darifran och trodde jag hade gjort en bra affar (Fick lagga imellan 12 dollar). Men sedan dagen efter borjade min nya klocka att hacka efter tiden sa jag gick tillbaka till tanten och sa det och hon sa att jag fick ta en annan klocka da, men klockan jag ville ha var dyrare sa hon forsokte fa mig att lagga pengar imellan men jag vagrade for att hon sa att den andra klockan var bra.
Efter valdigt mycket tjafsande och jag hade skrammt ivag nog mycket kunder darifran sa gick hon med pa att jag skulle fa den gratis, men nu har den ocksa gatt sonder... Sa for se hur manga mera klockor jag orkar kopa..



Undantagstillstand i Pattaya och vattenkrig i Patong :)

Tjena, man blir sa lycklig nar man ser alla glada pask halsningar man har fatt (Aven om det inte kanns som pask) det varmer i den frusna sjalen har i 37 gradiga Patong beach ;)
Kanns bra att veta att folket dar hemma har det bra och far sin beskarda del av spritransonerna har i varlden..
Har har vi det bara jattebra som vanligt, fast ar nastan for varmt for att ligga pa stranden man blir helt groggi i huvudet efetr ett tag (Eller sa ar det groggen fran dagen fore som sitter i) fast igar tog vi det bara lugnt jag och Jokka gick och lirade biljard pa nan valdigt liten och avlagsen bar, var sa fruktansvart skont att komma bort fran allt folk ett litet tag och slippa vara social, och H-man var annu varre han var sa trott sa han lag bara hemma och kollade tv :)

Pa mandag kl 12.00 borjar det stora vattenkriget hara, sa nu haller vi pa och kikar pa vilket vattengevar vi ska ha, men ar igentligen ganska simpelt ar ju bara ta det storsta, Nar dom firar det Thailandska nyaret har sa galler tydligen INGA regler pa vem man far spruta vatten pa! Till och med poliserna far man spruta pa, eller dom flesta i alla fall, Varan hotellagare som ar Svensk har sagt att ploiser som ser torra och arga ut ska man helst lata vara i fred? :P (Far se om man kan halla sig) Annars finns det alltid sakert nan vanlig sjal som kan losa ut en ur finkan..

I Pattaya och Bangkok verkar det dock rada krig pa riktigt nastan, I Bangkok har dom sparrat av alla gator och flygplatsen och allting, Det ar folket som gor det for att dom vill ha tillbaka deras gamla ledare Thaksin eller vad han heter. Och i Pattaya har dom utlyst undantagstillstand for att dar ar det oriligt som fan och nu har militaren fatt ga in och borja harja, vilket gor att dte bara blir annu oroligare, Hmm det ar 3 veckor tills vi ska flyga hem (Fran Bangkok) sa det kanns lite orligt eftersom att forra gangen holl det pa 3 veckor men den har gangen ar det tydligen mycket varre, Sa ar bara hoppas att det loser sig ganska snabbt annars tar vi oss inte harifran..

Jaja Glad Pask i alla fall!

Phuket

Tjena, nu ar vi i phuket, kom hit sent igarkvall och tog en minibuss in till city, utan att boka nagot hotellrum.
Nar vi kom till City gick vi runt ett tag och hittade ett hyfsat billigt rum, Idag har vi bara varit pa stranden och stekt, ar nog varmare har an det varit pa nagot annat stalle vi varit pa, men nu regnar det konstigt nog ute?!
Sen gick vi pa stan en svang, vi hittade ett annu billigare Guesthouse som dessutom var fraschare :)
Har inte sa mycket annat att saga, livet har ar varmt, stillsamt och skont.

Morsan: Ja det later inte helt fel med pimpling och grilla, tro det eller ej men jag har faktiskt atit valdigt mycket fisk har borta och har inte atit nagon dalig fisk annu :)

Kuala Lumpur och F1 Racet..

Fan vad grymt det var! Pratar sjalvklart om F1 loppet men amtidigt lite om KL.. Ar en ruggigt frasch och stor stad detta vi borjar angra lite grann att vi ska flyga upp till phuket imorgon.

Jaja Formel 1 loppet var precis som vi hade forvantat oss, vi tog en Taxi dit i lordags vid 11 snaret, tog ca 45 minuter. Nar vi kom fram till Sepang racing banan sa var dte precis som man hade forestallt sig det, atmosfaren var pa topp, barsen flodadade, och overallt var dte jippon dar dom salde trojor och man kunde ga runt och kolla pa lite replika bilar och sadant. nar vi hade vandrat omkring pa sjalva huvudomradet i ca 2 timmar sa gick vi till varan laktare, eller kulle (Hillstand C3) var ganska langt och ga och nagot sa fruktansvart varmt, nar i vall kom fram dit sag vi att det inte var sarskilt manga kottar som anlant, men vi gick anda in eftersom att formula 2 racet skulle borja pa ett litet tag.

Men nar vi kom fram till varan "Kulle" markte vi att vi hade skitdaliga platser, man sag ganska mycket av banan men man sag varken storbildsskarmen eller scoreborden dar man ser vilken bil som ligger pa vilken placering, (Ar typ helt omojligt att halla koll pa placeringarna i F1) sa da beslutade vi oss for att ga och se om vi kunde uppgradera vara biljetter, Det hade gatt att gora det om det inte var for att vi redan hade gatt in pa "Kullen" , Men eftersom att man inte ser F1 varje ar sa beslutade vi att kopa lite battre biljetter pa Hillstand C2 for dar sag man bade scoreborden och storbildsskarmen. Biljetterna gick pa ca 500 kr, sa var lite tungt, men vi fick vara biljetter salda for ca 75 kronor styck sa det vart lite billigare i alla fall.

Sen gick vi till laktaren, dar sag man mycket battre sa vi var nojda, nar vi vantat ca 4 timmar sa borjade kvalet, det gic at helvete for bade Ferrai och Mclaren, Raikonnen kom pa basta plats han kom 7:a.. Det nya stallet Brown GP domminerade kvalet tillsammans med Toyota.
Sen nar vi skulle dra darifran var det varldens kaos och skitsvart att fa tag i nan taxi, men vi fick tag i en efter ett tag och kom hem kring 22 tiden.
Dagen efter var det dags for det riktiga racet, vi tog en taxi fran hotellet 14.45 och tankte att dte var skitlugnt eftersom att dte bara tog 45 minuter dagen innan, men dar visade det sig att vi hade kraftigt fel, vi akte med formidligen varldens flummigaste taxchaffis och han korde som en galning, men vi kom anda inte fram foren ca 16.30 sa da vart det lopning genom leran till varan "kulle" , vi hann fram i tid i alla fall ochd et visade sig vara sjukt mycket folk denna dag. strten och nar dom kom i forsta kurvan var sa sjukt maktigt, dom susade fram i 250 knyck och gav ifran sig ca 130 db sa man vart tvungen ha oronproppar, Jag fick rysningar over hela kroppen for att det var sa maktigt!!
Loppet i sig var inte sa spannande foran det borjade regna, da vart det ruggigt roligt, bilar som korde av, och alla bytte placeringar hela tiden, men efter att det hade regnat nagra varv sa oppnade sig himmlen totalt och det vart skyfall, da sag det nastan komiskt ut nar dom korde, sa sakerhetsbilen kom in pa banan och alla bilar fick kora till depan..
Sen efetr vi hade vantat ca 1 timme och det inte hade slutat regna beslutade dom sig for att avbryta tavligen och Button forklarades som vinnare eftersom att han ledde. Bade Ferrai och Mclaren floppade aven har vilket var lite surt eftersom att jag haller pa Ferrari, men sa lange det varade var det en sjukt maktig upplevelse.

Nu ar vi pa kopcentrumet KLCC igen och kikar omkring, tror vi ska ga och kolla pa bio nu kl 17 (Fast and the furious 4) det kostar bara ca 22 kronor sa kanns ganska prisvart.
Ajuste vi har bytt hotell idag ocksa det grannhotellet, eftersom att det andra var sa jakla dyrt men ack sa lyxigt.
V har ocksa hittat en Indisk/Malsyisk resturang just runt hornet som har sa underbart sjukt god mat, vi gick dit och at igar, man fick en hel tallrik med ris, En hel tallrik med grillad tandorikyckling, och ett grillat Nan brod for ca 30 kronor, Jag orkade inta anns ata upp halften, Gissar att vi kommer kaka dar sjukt mycket fram tills dess att vi far imorgon.

Vi hors i Thailand! Adjoken...


Elin: Svulladen pa foten borjar ga ner nu nar jag kakar Antibiotika, sa det kanns bra, annars har mina fotter varit sjukt trasiga sa har langt! jag ska ga in och lasa din blogg :)

Angkor wat och Kuala lumpur..

Tjaa, idag har vi kommit till KL (Kuala lumpur) ,  det verkar vara en riktig kanonstad frascht som fan och mycket hoga och haftiga byggnader. Dock sa borjade inte vistelsen har sa bra eftersom jag sedan nagra dagar tillbaks har en fot som har svullnat upp allt mer och mer for varje dag sedan i lordags da vi var pa Booze cruisingen och nar vi spelade fotbollsmatch sa slog jag upp ett sar pa foten, men jag brydde mig inte mer om det utan rengjorde det forst dagen efter. men foten borjade svalla upp och idag hade den svallt upp sa mycket att jag inte fick ner foten i skon och det hade aven borjat sprida sig upp emot benet sa jag for till sjukhuset (Grymt frascht forovrigt) ocksa kollade en lakare pa min fot och sa att det var en infektion men jag hade en jakla tur for hade jag kommit nagon dag senare hade dom varit tvungen att borja skara i den for att fa ut vatska och sadant, men jag kom undan med en antibiotikakur som jag ska kaka 1 vecka.. men dyrt vart det i alla fall, ungefar 800 kr men sant som hander..

Nu till lite roligare saker igar var vi ju och kolla pa ruinstaden Angkor wat, det var sjukt maktigt, har massa bilder darifrian som jag ska ladda upp nar jag far tid! sen for vi och festade pa kvallen var helt okej nattliv i Siem riep men inte mer.
Vi fick angra det i morse nar tuk tuken som skulle kora oss till flyget hamtade oss (06.00).. det var ritktigt tungt.
Sen pa flygplatsen var dte skitskumt vi vart tvungen att betala 25 dollar for att komma in till tullarna och det, det har vi aldrig behovt gora nagon annanstans! Var valdigt skumt nar vi kom fram till KL ocksa for man har blivit van vid att man blir anstormad av taxichaffisar men har hade dom varsta systemet och alla taxibilar vantade pa sin tur..

Har regnat och askat nagot sa fruktansvart idag, nu sitter vi pa ett internetkafe i ett kopcentrum som maste vara ett av varldens storsta?! man kan latt ga omkring har en heldag och inte anns ha gatt in i 1/3 av affarerna, fast vi bara hit for att ata :) Hotellet vi bor pa ar latt det fraschaste hittils men ganska dyrt, fast vi bokade ju det i forvag sa nu kan vi inte andra, men det ar valdigt skont med lite lyxigare hotell ocksa eftersom vi har bott ganska sunkigt mesta delen av tiden.
Nu blir det fara tillbaks till varat lyxhotell och sova for imorgon ar forsta dagen pa formel 1 loppet, det kanns sa sjukt overkligt att man verkligen ska se det! ser fram emot det sa fruktansvart mycket, blir nog bland det basta pa hela resan!

Eftersom att vi kommer vara upptagna med formel 1 loppet lordag och sondag blir det nog ingen bloggning foren pa mandag.. Ha en kanon helg i svergige for det ska vi ha har borta med racing hela helgen :D

Godnatt..

Killing Fields och Siem Riep..

Tjabba, nu ar vi har i Siem Riep, har ska vi bara stanna 2 dagar for att se Angkor, Det ar en ruinstad och ett av varldens 7 nya underverk, vi ska dit imorgon bitti (05.00) for att hinna med att se soluppgangen dar for dom sager att det ska vara riktigt grymt, Och sen blir det vall ga omkring i ruinstaden hela dagen.

Vi reste fran Phnom penh igar morse en bussresa pa 6 timmar, kandes som a pieace of cake efter alla langa bussresor man gjort, i Phnom penh var vi ju och kollade in Killing Fields och Toul sleng det var inte sa kul men valdigt intressant.
Hade inte sa stor koll pa vad det var nar vi akte ner hit, Killing fields ar dar dom mordade ca 2 000 000 manniskor mellan 1975-1979 enbart for att dom inte hade samma tro och samma politiska asikt som deras nyvalde ledare. Och Toul sleng ar ett stalle dar dom torterade massa manniskor som dom trodde var spion at den andra politiska sidan dom hade helt sjuka metoder nar dom torterade dom (har bilder pa det) och sen korde dom dom till Killing fields dar dom avrattades, Det var riktigt stora massgravar dar, dom mordade bade barn, kvinnor, och man.. man fick sig en riktig tankestallare.
Efter det sa gjorde vi inte sa mycket vi gick och tog en massage pa kvallen (Var faktiskt bara andra massage vi tagit) det var rugigit skont och helt overkommligt pris (8 dollar) for en timmes oljemassage.

Siem riep ar en ganska mysig stad faktiskt, har allting en stad i asien ska ha: Jobbiga tuk tuk chaffisar, stora billiga marknader, och massa god mat, Fast dock ganska dyr hara dock.


Mikke: haha jatteroligt passa dig sa jag inte skickar Adde pa dig :)



RSS 2.0