Tristess i Melbourne

Tristess kanske ar att ta i, men vi kanner oss lite frustrerade att vi bokade upp oss for en evcka pa hostelet, det finns inte sa overdrivet mycket att gora och det kanns valdigt onodigt att bara vara har pa dagarna nar man igentligen vill upp till Sydney och borja soka na smajobb och kanske en lagenhet.. Igarkvall kopte vi oss en platta daliga tyska bars och streamade matchen mellan Sverige och Finland, Det var riktigt kul att se trots att vi fick se den pa en datorskarm och utan ljud, En san dag onskar man nastan att man var hemma.. Lite trakigt ocksa att det inte var na Finnar pa hostelet som man kunde reta.. Jaja dagarna flyter pa i alla fall, igar och idag har det faktiskt varit riktigt svalt, nar vi gick ut en svang igarkvall sa fros man nastan till och med. Idag ska vi fara och kolla dar dom spelar Australian Open i Tennis i alla fall, Rykten gar att man kan fara dit och spela lite Tennis, Det hade varit riktigt coolt att ha testat spela pa dom banorna! Och imorgon ska vi fara ut till ST Kilda och halsa pa Malin som bor och jobbar dar, verkar tydligen vara mycke svenskar dar. I brist pa saker att skriva om sa blir det inte ett sa langt inlagg, Hade varit skoj att veta vad folket dar hemma sysslar med ocksa? :)

Helgen i Melbourne

Just nu sitter vi pa det sjukt fina bilbloteket och snalar pa deras internet, men far sitta 1 timme gratis, det kanns valdigt bra :) Da har vi tillbringat en helg i Melbourne ocksa, en helt okej helg bara.. Vi var slitna i fredags sa det var inge bio och inge festande, men Jag och Ralle tog oss faktiskt ut pa en springtur, att ta sig ut och springa en fredagskvall nar man ar i Melbourne borde vara bragdguldet varning pa?! Igar sa satt vi har utanfor i parken ett tag pa dagen sen strosade vi runt lite pa stan och gick och inhandlade lite mat och alkohol, man far en bra flaska vin har for ca 40 kronor sa det var valdigt nice, det blir manga vinfyllor.. Sedan pa kvallen sa tog vi med varsin flaska kallt rosevin och gick och satte oss i parken har utanfor biblioteket, det ar valdigt mycket folk som gor det och det verkar vara helt lagligt sa det var riktigt trevligt! Sen efter ett tag kom Sofia som ralle kanner fran Lulea och en hennes kompis Linnea och holl oss sallskap. Nar vi hade fatt ner varan vinflaska sa beslutade vi oss for att ga till en nattklubb dar Sofias killkompis jobbade i baren, Det var en helt okej klubb och det var trevligt att surra runt med folk for det var i princip bara Australienare dar.. Melbourne verkar inte riktigt vara varan typ av stad annars, allting ar sa lugnt har och vi blir utrakade, finns inte sadar jattemycket att se heller om man inte ar sa kulturellt lagt. Eftersom att vi har betalat hostellet till pa Fredag sa ska vi nog anda stanna har tills dess och sedan bege oss tillbaka upp till Sydney eftersom att det ar Mardi gras dar i helgen sa det lar ju vara bra drag! Horde igar att det var kring -25 hemma, det gor att det ar en tempraturskillnad pa 60 grader hit eftersom att vi har haft ca 34-35 grader dom senaste dagarna.. nagonting som man dock saknar ar att krypa ner under en riktigt tacke och nastan frysa, eftersom att vi har sakert 40 grader varmt i rummet vi bor sa man haller pa att svettas ihjal varje natt.. Ajja hoppas allting ar bra dar hemma sa hors vi :)

Melbourne

Sadar ja nu ar vi i Melbourne! Vi tog taget igar kvall fran Sidney, Taget gick hur smidigt som helst och det var helvetes mycket skonare an att aka buss.. Igar kvall hade vi skickat ivag ett mejl till ett hostel som vi ville bo pa, men det stod att det inte var bekraftat forrans dom hade savarat pa mailet, men nar vi kom hit sa trodde vi anda att vi skule ha fatt plats sa vi borjade knata och hittade hostelet efter ett tag, Men det visade sig tyvarr att dom hade fullt. Ajja det var bara att knata vidare, men det visade sig att det ar valdigt mycket folk har just nu sa det var riktigt svart att hitta nagot.. och nar vi till slut gjorde det sa tog vi forsta basta rummet, lillkinesen i receptionen sa att dom hade ett dorm for 3 pers som vi kunde fa till priset av ett for 4, sa vi tog det och tankte att dte var ganska sjyst, Men nar vi kom upp till rummet sa visade det sig att det var typ valrdens minsta rum och det var ryssigt som fan, Vi fick lite panik och tankte att nu kan vi inte lamna rummet pa 2 dagar eftersom att da kommer vi inte ha en pinal kvar av vara saker. Sa vi gick ner och sa att vi kunde fan inte bo sa for att det var alldelens for trangt, Tur som vi hade sa fick vi pengarna tillbaka och gick darfran.. Sen borde vi ga runt igen och leta hostel, men efter ett tag sa orkade vi inte na mer sa vi korde en riktig backpacker snalvariant och gick och satte och pa Mcdonalds eftersom att det ar gratis internet dar. och vi hittade ett riktigt nice hostel som ironiskt nog bara lag runt hornet. Sa nu bor vi dar i ett 6 dorms rum och har bokat in oss for en vecka. Pa mandag ska vi nog ta och borja soka lite smajobb sa inte pengarna rinner ivag sa javla fort! Ikvall sa verkar det bli en riktig lugn kvall och vi ska nog ga pa bio med nagra brudar fran Lulea som Ralle kanner. Hakan: Haha ja vad synd jag tycker om dig (eller inte) :D Halsa Martin och gubbarna pa firman! Adde: Na tyvarr sa kan man inte se matcherna har eftersom att Svt inte for visas utomlands! Kul att se att du borjat blogga pa Nyheter24 :)

Sydney

Halloj igen, Nu var det valdigt langesedan man bloggade igen, Det ar pga att jag har helt enkelt inte haft tid att blogga har i Sydney.. Jaja nu ar vi i Sydney som sagt, just nu sitter man och lyssnar pa OS-hockeyn pa P4, Det hade varit betydligt roligare att se den pa Tv men dom verkar ha lite konstiga prioriteringar pa vad dom visar pa Tv i Australien :P Sydney ar riktigt riktigt underbart! Det ar en fruktansvart stor stad men samtidigt ar folket har valdigt odmjuka.. Vi har hunnit men valdigt mycket av det man ska hinna med hara, Vi har varit pa Bondi Beach en dag och hangt, Det ar ju en av varldens kandaste strander sa det var riktigt coolt att se! Ocksa har vi varit och kollat in operahuset en dag ocksa, Det var inte riktigt lika coolt men det ar vall en san dar sak som man maste se.. Ar inte riktigt 100% fokuserad pa bloggandet just nu eftersom att hockeyn ar i lurarna, Sa jag orkar inte skriva na mer.. Men jag ska forsoka ta nya tag och blogga lite oftare. Ikvall ska vi ta taget till Melbourne sa vi kommer dit imorgon.. Shit vad jag ar bakis ocksa, Ajja vi hores i Melbourne da! John: Man far prioritera bilerna man laggar upp ;) Jag ska lagga upp dom pa facebook! Siri: Vi har det riktigt bra! Sydney ar en riktig dromstad.. Hoppas det gar bra med flytten :) Jimmy: Jag vet ;)

Bilder från Thailand

Jag och Syster
Jag och Jokka när Syster bjuder oss på mat
Jag, ljudteknikern Johan och Damien
Vi är överallt!
Våran fula stora fisk och Jag
Sådär nu har man fått upp lite bilder också, jag lyckades inte få dom i stort format men men.. Idag har vi bara legat och lappat sol vid poolen, det är verkligen hellyxigt att bo här och med Elin och Damiens frikostighet blir det knappast värre. Jaja får bjuda igen ikväll eftersom att Damien fyller år imorgon. Helt sjukt det här hotellet, jag har till och med lyckats få tag på semlor, det var riktigt gott! Imorgon vid 18 tiden så flyger jag och Jokka till Sydney, Så det kommer inte komma något mer inlägg föränns tidigast Fredag. Vi ser fram emot Australien väldigt mycket och alla Australienare man har träffat här i Thailand har varit trevliga att umgås med så förhoppningsvis fortsätter det så. På Återseende i Sydney då :D

Man reser som man förtjänar


Man reser som man förtjänar


Kamala Beach

Sadar ja nu var man tillbaka i Kamala Beach hos Syster Och Damien, 6 dagar sedan man skrev ett riktigt inlagg senast, Forjavla kasst av mig..

Hmm nu ska jag ge mig pa en sammanfattning av vad vi har varit upptagna med under tiden, det var igentligen meningen att jag skulle sitta pa syrrans dator och skriva och lagga upp nagra bilder men eftersom att hon har en Mac sa fattar jag ingenting och kommer inte in pa internet. men jag lovar lagga upp nagra bilder fore vi lyfter mot Sydney pa Torsdag.

Vi har alltsa hangt pa Phi Phi ett tag for att kanna pa den ljusa sidan av livet. I Lordags sa hyrde vi en kajak och paddlade till Monkey Island, Nar vi stod pa stranden och just hade hyrt kajakerna sa ojade vi oss for att vi skulle ha tagit med oss kameran, Men efter vi hade paddlat ca 200 meter ut sa markte vi att det var en javla tur att vi inte gjorde det, For da valte jag och Jokka med varan kajak, Och det tog valdigt manga forsok och fler rullningar fore vi till slut var tillbaks upp i kajeken och var pa vag mot Monkey Island igen. Val pa Monkey Island var det riktigt fint, en sjyst strand och en massa apor som sprang omrking och lekte, Sa vi tillbringade dagen dara och sedan sa paddlade vi tillbaks till Phi Phi.

I Sondags sa for Jag, John och Daniel och fiskade med en Thailandsk gubbe, Det var valdigt skoj och vi fick en stor ful fisk (Eller varan guide fick den rattare sagt) och nagra smafiskar. Aven fast inte fiskelyckan var med oss sa var det riktigt trevligt och speciellt fint var det nar solen borjade ga ner och vi var i jamn hojd med Maya bay (Dar dom spelade in The Beach) Det var riktigt haftigt att aka just nedanfor alla branta klippor och samtidigt se solen ga ner over horisonten.

Kvallarna har vi spenderat med att hanga pa olika barer och fester nere pa stranden, Mest har vi forkrokat pa en bar vid namn Raggae bar, dara hade dom varje kvall gratis grillbuffe och "Buckets" for 100 baht (Ca 25 kr) och aven en Thaiboxnings ring dar kompisar kunde ga upp och testa pa Thaiboxning mot varandra, Fast det var inte sa mycket till Thaiboxning dom flesta fajterna sag mer ut som 2 fyllon som pucklade pa varandra.

Eftersom att 2 personer hade blivit skjutna dara kring jul sa stangde dom all musik pa On klockan 01.00, Det hade vairt "krig" mellan 2 baragare typ och da hade dom skjutit nagon fran det andra ganget, Sa det var inga turister som blivit skjutna i alla fall. 

Igar atervande vi till Patong for att avsluta med en rejal fest dar alla var med, Eftersom att jag for till Kamala idag och John, Daniel och Jokka stannade i Patong, Jokka ska ansluta hit imorgon. Hur som helst sa vart det en riktigt bra avslutning dar vi bade traffade andra Sunderbybor och traffade Jansson som ar dar och jobbar pa grabbarna grus.

Ikvall blir det att kaka middag med Syster for att sedan ga och kolla showen dar Damien upptrader, Det ar samma show som forra gangen vi var har men blir nog trevligt att se i alla fall eftersom att han ar med. Imorgon ar dom lediga sa da vet jag inte riktigt vad vi ska hitta pa, Vi hade kunnat fara och dyka om det inte hade varit for att min ack sa skillade Syster fortfarande inte har skickat in sina papper sa hon har fatt sin licens, men men vi hittar sakert pa na skoj i alla fall.

Som sagt ska jag forsoka aterkomma med ett kortare inlagg imorgon och aven fa upp lite bilder.. 

 

Phi Phi

Nu ar vi pa Phi Phi, Har ar allt lugnt och skont som vanligt.
Dagana bedrivs mest med att sola och bada och pa kvallen dricker vi "Buckets" och hangar pa raggae bar..
Vi ska och kolla upp om vi hittar nagon intressant fisketur att fara pa nagon dag.

Fan sa skont att oppna aftonbladet och se att Lulea korde over MoDo och Foppa :)

Jaja detta inlagg ar mest for att folket dar hemma ska veta att man lever.




Far: Skont att hora att allting ar som vanligt, Vad besviken du maste vara nar Lulea vann ;)

Sen senast

Ja vi har varit med om dom flesta strapatserna efter Koh Phangan, Forst skulle vi ta oss fran Koh Phangan till Surat thani och det var for att vara Thailand en ganska normal batresa med bara lite kaos i slutet som foljd.

Sen borjade den riktiga och den ack sa vanliga cirkusen, Nar man ska aka buss, Bor psyket vara pa topp for att man inte ska fa ett nervost sammanbrott varje gang.
Till att borja med fick vi aka varldens lodisbuss utan nagonting som liknade AC och dar vi misstankte att chaffisen rokte marijuana. Sen vart vi avslappte efter ca 1 timme och fick ingen info om exakt nar nasta buss skulle ga eller nagonting, Eftersom att Thailandare ar ett valdigt klurigt folk som ar extremt duktiga att fa folk att betala for skit sa har dom allt som oftast "Busstationerna" ute i skogen sa dom har monopol pa maten man ska handla osv. Sa vi kopte i alla fall nagonting som liknade pasta med kyckling men det var kanske inte det basta man kakat.
Och sen vart vi uppplockade av varan buss, Det var en riktigt fin buss faktiskt men med for mycket folk ombord, Och efter ca 10 min sa stannade dom och sa att alla som skulle till Phuket town (Dit vi hade betalat) skulle ga av, Men om man betalade 200 baht till fick man aka till Patong eller Karon beach, Eftersom att jag och Jokka skulle till Kamala beach och halsa pa syrran och Damien sa fragade vi om det gick bra att aka dit, Och da ringde han na samtal och sa sedan att vi kunde bli avslappta dar om vi betalade 300 baht, Sa vi gjorde det. Vi skulle ha kommit fram klockan 20.30 sa dom nar vi kopte biljetten, Men istallet kom vi fram 23.30, Och vi vart inte avslappta i Kamala utan dom tvingade oss att kliva av i patong beach, Sa vi beslutade oss att ta in pa hostel en natt i patong istallet eftersom klockan var sa pass mycket.

Igar tog vi en taxi ut till Kamala beach och dar traffade vi Damien i receptionen eftersom att syrran jobbade for tillfallet, Det var riktigt kul att se syrran jobba med smabarnen och hon verkade trivas med det. Forvovrigt ar det ruskigt fint resorten dom jobbar pa, Inte riktigt standarden vi ar van vid..
Efter syster hade slutat vid 18 tiden och tagit sin en dusch sa gick Jag, hon och Jokka och kakade pa en riktigt trevlig liten restuarant, Jag tog nagon helgrillad fisk, det var hur gott som helst! Och syrran bjod oss pa maten av nagon konstig anledning. Tack sa mycket for det Elin!
Efter middagen gick vi och kollade pa showen som Damien var med i, Det var nagon musikal show, Kanske inte varan typ av musik men det var riktigt skoj att se i alla fall! Imponerade verkligen :)

Idag sa ar vi tillbaks i Patong eftersom att syrran och Damien vart tvunga att flyga till Malasyia over dagen for att fa deras visum forlangt, Men vi ska dra dit nasta vecka igen for att kunna umgas med dom en dag nar dom ar lediga.

Imrgon drar vi till Phi Phi och ar dar nagra dagar, Sjukt fin O som vi bara ska njuta av!

Skont att hora att allting flyter pa som vanligt dar hemma ocksa..

Pa Aterseende!

RSS 2.0