Bilder :D

En del av partygänget :)  Födelsedagsfirande :) Lite squash..

Klart med hemfärd

Nu är det spikat att jag kommer spendera sommaren i Luleäää :) Det känns faktiskt väldigt bra.. Jag flyger hem den 15 Juni och landar i Luleå 16 Juni, Jokka däremot åker hem redan 31 maj pga att han är i princip pank då. Men jag stannar 2 veckor till och kör slut på Syndey :)

Vad har vi lyckats med sen senaste inlägget då? Vi har lyckats med en hel del.
I Lördags var det ju min och Malin födelsedag så då anordnade vi en riktigt bra fest här med massor av folk och en utgång som följd, utgången kanske inte var den mest lyckade i mina dagar iofs eftersom att jag och Roger som vi har jobbat med lyckades tappa bort alla andra efter vägen och sedan lyckades jag med konsten att tappa bort han också inne på utestället så jag var i princip själv hela kvällen. Eller själv och själv jag träffade en massa roligt folk att umgås med, ni vet det är väldigt lätt hänt att man blir översocial på fyllan och träffar massa nytt folk ;P

En annan lite halvlustig sak som hände var också att jag umgicks ganska mycket med ett kompisgäng från Aussie där inne och sedan när jag var på väg hem hade en av tjejerna från gänget sett mig gå omkring helt själv ute i regnet, men hon vågade inte komma fram och prata igen för att hon tyckte jag lät så arg när jag pratade i telefon, men i själv verket var jag jätteglad, jag lät nog bara arg för att jag pratade med Jimmy i telefonen och jag gick runt och sjöng Luleå rasmor :)

När jag sedan kom hem var alla dom andra hemma, otroligt nog var det varken jag eller Malin som var fullast det var Jokka, han satt i en fåtölj och sedan rammlade han bara ur den och tog sig inte upp, så han la sig och sov där ca 10 min, när han sedan vaknade till iv och gjorde ett nytt försök fick det samma resultat som första gången, men men han vände bara på sig och somnade om, MEN SEN efter 10 min till då jävlar vart det liv i han för då vart han tvungen att springa på toan och åka gusstavsbergsbussen (som hans föräldrar hade uttryckt det)..

I söndags vart det också fest eftersom att dom firar Anzac day här då (Till minne av dom som stupade i andra världskriget) men denna gången vart det en betydligt mer städat tillställning med en normal utgång som följd.

Hmm resten av veckan har vi inte gjort något extraordinärt direkt, Jag och Ralle var på en intervju på en bar och bartender jobb, och det lät som att vi skulle få jobb också men jag har beslutat mig för att sticka härifrån på söndag och för Ralles del lutar det också att han hänger på, Men men i alla fall så skulle bar ägaren bjuda oss på gratis bärs där på Lördag bara för att vi ska få se stället så det är ju inte helt fel (han vet inte om att vi inte har tänkt ta jobbet) :)

Jo som sagt så blir det att resa upp efter östkusten resterande del av tiden i Aussie, det är Jag, Jokka och Malin som drar på Söndag, eventuellt hakar Ralle på också. Det ska bli riktigt intressant och kul för vi kommer göra sjukt många roliga saker efter vägen, Tex fallskärmshoppning och dykning i stora barriärrevet som rankas som världens bästa dykning!

Bloggandet kommer nog bli lite lidande eftersom att jag vet inte om jag kmr ha tid eller tillgång till internet, men det kan ju inte bli så mycket sämre än senaste tiden så..

Veckan som sådan

Har varit extrem skön med en liten känsla av rastlöshet lite då och då. I veckan har vi varit helt lediga från arbete och dagarna har tillbringats mest på Bondi beach och i hyde park där vi har arbetat på den livsviktiga brännan :P
Kvällarna har tillbringats i gymmet, poolen och bastun :) En helt okej vecka med andra ord..

Imorgon så är det både min och våran rumskompis Malins födelsedag (helt sjukt att vi fyller samma dag) så då ska vi ha en fest här som jag i ärlighetens namn tror kan bli både stor och bra. På dagen ska vi till North narrabeen, jag vet inte riktigt vad det är men det ska tydligen vara någon strand eller liknande som ska vara paradisliknande, det ska bli kul att se :)

I och med att jag inte har så mycket att berätta om den föregående veckan så tänkte jag berätta lite saker som vi finner märkliga i Aussie landet:



- Hur kan frukt vara så dyrt i detta land? Som en halvvis man kläckte ur sig här om dagen så är en banan billigare i Kiruna är i Aussie, det växer ju frukt här men det är ändå billigare att köpa godis, chips och cola än att göra en fruktsallad.

- När man åker buss här så är det helt omöjligt att veta vart man är, I världsmonopolen Luleå har vi fan ett system så man kan se vilken hållplats man är på, men det verkar inte ha kommit till Sydney ännu.

- Samma sak gäller när man åker tunnelbana, man måste kolla ut på bänkarna på stationen för att se vart man är, då har dom skrivit på bänken vilken hållplats det är.

- Hur in i helvete kan det vara så mycket Asiater i detta land?! Inte för att jag är rasist men folk har fått för sig att Asiater är ett trevligt folk, men det bevisar dom dag på dag att det inte stämmer (om man nu inte är på en lyxresort i Thailand).


Nu kan det låta som att jag är irriterad, men det är jag inte för jag ser fram emot imorgon så mycket. Måste även passa på att önska min kusin Erika en riktigt bra 30 års fest imorgon! :D Hoppas ni finner det trevligt även fast inte jag kan deltaga..

Äntligen!!

Äntligen har vi jobbatklart för denna gången :D Man är ruggigt less på olympic park där festivalen har varit..  Allt som allt har Jag och Ralle jobbat drygt 210 timmar på 1 månad, medans Jokka kom upp i lite mindre pga att han och chefen inte riktigt drog jämnt (Vilket ingen gjorde iofs eftersom hon är en idiot).  Jag och Ralle jobbade 16 dagar i rad vilket var en jävla mardröm. Men men allt har inte varit kasst med jobbet ibland har det faktiskt varit riktigt kul och vi har träffat väldigt många sköna personer som vi förhoppningsvis kan hålla kontakten med och fortsätta umgås med här i Sydney, och vissa kvällar när vi jobbat väldigt länge bjöd dom oss på mat och bärs i resturangen vilket var väldigt uppskattat. Något som också var minnesvärt var när vi hade jobbat klart med pre showen, och kvällen före festivalen hade kockarna lagat till all mat på menyn, 12 rätter allt som allt med ruggigt go och högkvalitiv mat som Jag, Ralle och 2 andra Tyskar fick sätta i oss, vi tryckte i oss så mycket mat som vi bara kunde men endåvart det massa över.. Det var också en obeskrivlig känsla när vi fick lönen 2500 dollar (17000 ca) i handen!

Festivalen tog slut i Torsdags så igår unnade vi oss en shoppingrunda på stan där jag köpte 3 skjortor, 1 par jeans, 1 bälte, 2 st t-shirtar och ett par finskor, kalaset gick på nästan 5000 kronor med det tyckte jag att jag var värd efter allt slit. Var väldigt nära att köpa en trencshcoat också eftersom det är lite småkyligt på kvällarna här, en jag tror det får vänta ett litet tag tills man får pengar nästa gång :)

Igår kväll hade vi också avslutningsfest med gängen vi jobbat med, vi inledde på en bar som heter Lord Roberts Hotel där en av killarna som vi har jobbat med jobbar i vanliga fall, det var riktigt skön stämmning där vi intog många öl och shots, sedan gick vi vidare till ett ställe på Kings Cross som heter sugarmill där han skulle lira som DJ, även där var det trevligt och vi ragglade inte hem förräns 04 tiden. Och på vägen hem hann Jokka för övrigt med att tappa bort taggen till våran hemnyckel så vi hade inte tagit oss in om det inte hade varit för att Malin var uppe, ska bli kul att höra när han förklarar för våran ryska hyresvärd idag att han tappade den i poolen :D

Idag står det åter igen fest på schemat i och med att vi inte festat på 3 veckor så vi har mycket att ta igen! Hoppas jag lyckas med att återuppta bloggandet nu när vi inte jobbar konstant, Adjö för nu..

Jobba, jobba joooååååbba...

Ja det är vårat liv just nu, vi jobbar allt mellan 8-14 timmar varje dag. I regel jobbar vi i alla fall 10 timmar, och dessutom har vi 2 timmars restid t/r så vi reser iväg runt 8 snåret och kommer hem kring 21..

Vad jobbet går ut på? Ja det är inte så komplicerat, företaget som vi jobbar åt har storsta resturangen på området och dessutom har dom en massa glassforsäljare, så vi kommer in på morgonen också fyller vi upp alla glassvagnar och drar sedan ut dom till tjejerna som säljer, vilket är sjukt tungt dessutom, jag har lagt på mig 2 kilo under tiden vi har jobbat där och det är inte fett. Efter vi är klara med det så servar vi dom hela dagen och ser till så att dom har allting, Jag och Ralle har vårat eget område somk vi basar over..

Nu håller batteriet på datorn att do så jag måste sluta skriva. men detta kommer vara vårat liv 9 dagar till så det finns inte så mycket att berätta :)

RSS 2.0